Gro udstyr til dyrkning indendørs

Gro udstyr til dyrkning indendørs

For at kunne dyrke planter indendørs, hvad end det er et i mindre eller større gro rum eller endda i et gartneri, så kræves der noget udstyr – Dette kaldes sjovt nok ”gro udstyr”. For at en plante kan leve inde så kræver det noget helt særligt som et absolut must og minimum, nemlig lys og co2. Uden lys og co2 kan ingen plante nogensinde overleve. Akkurat ligesom ude i naturen. Her er det bare kunstigt lys i stedet for, som imiterer solens spektrum.

Gro udstyr i sig selv er et meget bredt fagterm som råder over en lang række af produkter. Fælles for alle disse er at de alle på den ene eller anden måde, har en vigtig rolle eller funktion i forhold til at dyrke planter indenfor.

 

Et typisk almindeligt gro rum har brug for følgende udstyr:

 

Ovenstående punkter er kun ”typiske” elementer. Dette er en guideline, som giver et lille billede af hvad det kræver at dyrke en plane indenfor. Et gro rum besidder ofte meget mere end beskrevet ovenfor, ud over det så kan man altid bygge mere og mere på. Der er også stor forskel
på de produkter man vil møde i et indedøres gro rum, alt efter om det er en nybegynder eller om det er en som har dyrket i mange år, og som ønsker at gøre noget ekstra ud af sit inde projekt.

Der er mange forskellige elementer som gør sig gældende når man dyrker indenfor. Hvis man er grøn og helt nybegynder er det en god ide at tage en snak med sin lokale gro shop, om hvad man skal være opmærksom på, hvad man skal holde sig fra, hvad man absolut bør vide blandt meget mere. Der er mange ting man bør tænke over og tage stilling til inden man bare køber løs i udstyr.

Disse overvejelser bør man gøre sig:

  • Hvor meget plads har jeg til rådighed.
  • Hvad vil jeg gerne opnå i udbytte.
  • Hvad er mit formål.
  • Hvor skal mit gro rum placeres fx: telt, loft, kælder, skur etc.
  • Hvad er mit budget.

 

Når man har overvejet alle disse spørgsmål, så er man et skidt tættere på at kunne finde netop det helt rigtige udstyr til netop det formål og den ide man har med sit gro rum. Din gro shop kan også meget bedre hjælpe og rådgive dig om hvad du skal bruge osv. Når du kender svarende på ovenstående spørgsmål. Hvis man ikke gør sig disse overvejelser for inde køb af gro udstyr kan man nemt komme til at købe en masse som måske ikke er så optimalt i sidste ende, så tænk dig om og brug dine penge fornuftigt og rigtig fra start.

 

Mangler du jord til dine højbede? Læs mere her. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.