Driver du til dagligt en restaurant eller et spisested, er du nok bekendt med, at du har mange forskellige arbejdsfunktioner, som du skal holde overblikket over. Der kan her være tale om alt fra opvaskefunktionen, køkkenet til selve den administrative drift af stedet.
Dog er det langt fra altid, at alle restaurant ejere har den nødvendige arbejdskraft, eller kan skaffe denne i tide. Nikker du til dette, kan det give god mening for dig at læse med her.
De knoklende hænder
For mange restauranter er medarbejderne en af de allervigtigste elementer. Det er nemlig dem, som varetager de forskellige arbejdsopgaver i din restaurant, hvad end der er tale om madlavning, rengøring, anretning eller noget helt fjerde.
Men ikke to restauranter er ens, hvorfor det kan se helt anderledes ud på dit sted. Nogle restauranter kan klare at holde driften og restauranten kørende med færre ansatte, hvorimod andre restauranter befinder sig i en helt anden kontekst. Der kan være et væld af årsager til, hvorfor det kan være sådan.
For nogen kan der være tale om følgende:
- For få resurser til at ansætte
- Manglende arbejdskraft til at varetage funktioner
- Sæsonpræget arbejde
- Mere takeaway anlagt end alacarte
Hvilken eller hvilke af disse din restaurant er påvirket af, kender du selv bedst. Men tager vi af sæt i et aktuelt problem, så er der mange restauranter som for tiden har det svært med at anskaffe sig arbejdskraft til at varetage forskellige driftsopgaver.
Manglende hænder er lig med større udfordringer
For restauranter kan manglende arbejdskraft hurtigt medføre til en del forskellige problemer. Overordnet set får din restaurants ansatte et større pres og belastning, da der ikke er nok personer til at varetage de nødvendige opgaver.
Manglende arbejdskraft og bemandingshuller grundet sygdom eller lignende kan hurtigt medføre til markante problemer, når din restaurant går en højsæson i møde. Mange restauranter landet over er præget af forskellige sæsoner, hvor sommeren oftest er den sæson der bringer flest kunder i huset.
Det betyder dog også, at for en del restauranter, kan det være urentabelt at have mange fuldtidsansatte i lavsæsonen, da der simpelthen kommer for få gæster ind og spiser. Dette kan til gengæld give nogle problematikker til at finde mandskab nok i tide. Det kan her give god mening at hente hjælp fra et vikarbureau.
Vikarer til undsætning
Det kan give rigtig god mening for dig at hente hjælp hos et vikarbureau i København eller, hvor end din restaurant befinder sig, hvis du har manglende arbejdskraft og et akut behov efter dette, men på et mere deltid eller midlertidigt plan.
Det kan særligt give mening at få hjælp fra kompetente vikarer, hvis du:
- Skal være klar til sæsonen
- Ikke har råd til fuldtidsansatte efter højsæsonen
- Vil være sikret mod pludselig sygdom blandt dine ansatte