Bilvask af din firmabil

Bilvask kan være inkluderet i din firmabils ordning – men måske skal du alligevel være forsigtig?

Når du har fri bil og hele ordningen er administreret af arbejdsgiver og at du dermed bliver beskattet af fri bil, behøver du ikke nødvendigvis vaske din bil selv, da bilvask kan betales af arbejdsgiveren.

Alligevel skal du være forsigtig, da du i nogle ordninger kan komme til at risikere at skulle hæfte for ridser/skader på bilen, når du returnerer den til leasingselskabet.

Se her hvad du kan gøre for at minimere antallet af ridser, ved at vaske bilen selv i stedet for at bruge vaskehallen.

Hvorfor kommer der ridser og skader ved vask?

På trods af at teknologien i vaskehaller er blevet forbedret gennem årene, så kan du på en nypoleret bil fortsat se vaskeridser fra blot at have været i vaskehal én enkelt gang.

Det der sker er, at du i vaskehallen har minimalt vandforbrug, kombineret med mange forsekellige biler, hvor børsterne ikke bliver rengjort fra gang til gang. Det kan betyde at der sætter sig småsten i børsterne, som kommer med videre til den næste vask. Og skulle du komme til at stå i en situation hvor bilen er blevet beskadiget i vaskehallen, kan det være svært at få hjælp – jævnfør FDM.

Klar bilvasken selv i stedet

Måske kan du lokke din arbejdsgiver til i stedet at betale for de bilplejeprodukter, der skal benyttes til at vedligeholde og vaske bilen selv. Det er ikke svært, og skulle du blive i tvivl er den en lang række guides til hvordan du kan gøre på https://bilpleje-guide.dk/.

Når du selv vasker bilen er det vigtigt at du først afspuler bilen, forvasker den med et forvaskeprodukt, for derefter at vaske den med en vaskehånd med en god autoshampoo.

Til vasken bør du benytte dig af det såkaldte 2-spandssystem. Det vil sigt at du har én spand med rent vand og én spand hvor du har blandet din autoshampoo med vand.

Til slut skal bilen tørres af med blød mikrofiber.

På denne måde får du en sikker vask af din firmabil.

Husk det indvendige

Når du så er færdig med din bilvask bør du i samme omgang give den indvendige del af bilen en tur også. Det kan gøre relativt simpelt med meget få midler.

Kabinen skal naturligvis støvsuges.  Til daglig rengøring kan ét enkelt produkt som Soft99 Wash Mist kan bruges overalt i bilen på alle flader (inklusiv touchskærme).

Og hvorfor ikke gøre det behageligt at være i kabinen – i hvert fald hvis du spoler mange kilometer på landevejen i din firmabil?

Gør det til en hyggeopgave

Selv om det kan føles besværligt at vaske bilen selv, slipper du for køen til bilvaskehallen og har du børn vil de elske det skum der kommer når du forvasker bilen med en skumlanse.