Er et antivirusprogram kun nødvendigt på Windows-PC’er?

Det er ingen hemmelighed, at internettet gemmer på mange farer. Er man hyppig bruger af internettet, er det derfor vigtigt, at man sørger for at beskytte sin PC mod disse.

Det kan man gøre på flere måder, men den både letteste og mest effektive løsning er at installere et antivirusprogram på PC’en. Det er der mange, der allerede har gjort, mens der også er en gruppe, der helt bevidst har valgt at undlade det.

Blandt de mest udbredte årsager til, at folk ikke får installeret et antivirusprogram på deres PC er, at de har en Mac. Mange Mac-brugere er nemlig blevet bildt ind, at man ikke kan få virus på en Mac, hvilket bestemt ikke er sandt. Derfor er det ikke kun Windows-PC’er, der skal beskyttes.

At Mac ikke får virus, er en skrøne

Som angivet herover, er der rigtig mange Mac-brugere, der tror, at de ikke kan få virus. De er nemlig faldet i og har sat sin lid til den skrøne, at der ikke findes vira, der er udviklet til at kunne inficere enheder drevet af Mac OS.

I takt med, at disse enheder er blevet mere og mere populære, er der også kommet et større fokus på dem fra de mere ondsindede brugere af internettet. Derfor er det bestemt ikke umuligt at få virus på Mac den dag i dag.

Har du endnu ikke gjort det, skal du derfor ikke tøve med at installere et antivirusprogram på din Mac – selv en form for gratis antivirus er bedre, end slet ikke at have noget beskyttelse.

Windows er mest udsat

Til trods for, at man ikke kan føle sig helt sikker, hvis man er Mac-bruger, er man dog en kende mere udsat, hvis man er Windows-bruger. Det skyldes, at folk, der udvikler diverse former for malware, har mere fokus på Windows.

Dette er der flere grunde til, men det handler primært om, at langt de fleste PC’er er baseret på Windows. Udvikler man en form for malware til Windows, har det derfor potentiale til at inficere langt flere enheder, end hvis det var udviklet til Mac OS.

Af denne grund er det naturligvis særligt vigtigt, at du får installeret et antivirusprogram på din PC, hvis du er Windows-bruger. Er du det, er du nemlig endnu mere udsat for at blive ramt.

Malware kan ikke kun downloades på internettet

Det er vigtigt, at du ikke tror, at det kun kan lade sig gøre at få malware, ved at downloade det fra internettet. Det er ganske vist den mest udbredte måde, men det er dog langt fra den eneste.

Derimod kan du også ende med at få malware, fordi du har fået tilsendt en fil fra en bekendt. Det kan f.eks. være via Facebook eller via e-mail. Åbner du denne fil, kan det resultere i, at din PC bliver inficeret med en form for malware.

Af denne grund er det naturligvis vigtigt, at du er meget varsom med at åbne filer, du har modtaget – også selvom de kommer fra venner og bekendte.