Find dig en god tandbørste til din tandbørstning

Du behøver ikke at gå efter de konventionelle tandbørster, for du kan let finde dig en mere bæredygtig tandbørste

Nu er der også alternativer såsom en bambus tandbørste ude på det grønne marked

Tandbørstning er et af de vigtigste daglige ritualer. Det er vigtigt for både din sundhed og din hygiejne. De to ting hører også sammen. 

 

Du kan eksempelvis finde bambustandbørster og bambus tandbørsteholdere inde på det grønne marked, hvis du søger efter en mere bæredygtig tandbørste.

 

Det er rart at kunne børste tænder med god samvittighed; både fordi du gør noget godt for din sundhed og hygiejne, men også fordi du gør noget for at bevæge dig hen mod den fælles grønne omstilling, der skal til for at vende klimaforandringerne til det bedre, ved at finde et mere bæredygtigt tandbørsteprodukt.

 

Bambus som materiale

Bambus er et supergodt materiale. Ikke blot er det et smukt materiale, men det er også meget bæredygtigt. Materialet bambus optager og lagrer nemlig CO2, ligesom træer gør, og græsarten bambus gror særdeles hurtigt, hvorfor det optager rigtig meget CO2.

 

Heldigvis er det nemt at dyrke bambus uden brug af kunstgødning og pesticider, og desuden har bambus gode egenskaber, hvad angår jordforbedring. Bambus er også er rigtig stærkt og holdbart materiale og er i det hele taget et af de mere bæredygtige materialer.

 

Hvad er et godt tandbørsteritual?

  1. Lyt til en podcast

Hvis du synes, at tandbørstning kan være en langsommelig affære, så kan det være en god idé at lytte til en god podcast imens.  Måske en podcast om business, som omhandler noget af det, der interesserer dig i dit arbejde.

 

  1. Mindfulness

Man kan også betragte tandbørstetiden som en mindful tid på dagen, hvor man både starter en dag om morgenen og slutter dagen med aftentandbørstningen. Her kan du finde ro ved det gentagne ritual, som under alle omstændigheder gør dig klar til at være en del af business verdenen.

 

  1. Koncentration

Du kan slet og ret koncentrere dig om processen omkring tandbørstningen. Gå grundigt og systematisk til værks og husk at nå rundt omkring kindtænderne og alle de bagerste tænder. Husk indermunden og at afslutte med tandtråd eller tandstikker. Dine kolleger ved dit næste business møde vil takke dig for din gode hygiejne.

 

  1. Fælles ritual 

Måske er tandbørstningen et fælles ritual, hvis du bor sammen med en partner eller dine børn. Tandbørstning kan nemt være en social handling, hvor I i fællesskab starter eller afslutter en dag med dette ritual.

 

  1. En serie af ritualer

Endelig kan man også gøre tandbørstningen til en del af en serie ritualer. Måske reder du dit hår og tager hårprodukter i håret, måske vasker du dit ansigt, tager creme på til dagen eller renser dit ansigt til aftenen. Det kan også være, du går i bad morgen eller aften, barberer dig, og om dagen tager du måske noget makeup på.