Hvorfor et godt webdesign er vigtig, og hvorfor du har brug for det

Efterhånden ved de fleste virksomheder, at det er vigtigt at have et godt hjemmesidedesign. Din online tilstedeværelse kan trods alt gøre eller ødelægge din virksomhed. Men er det nok at have et hvilket som helst webstedsdesign, eller har du brug for mere end det?

 

HVORFOR WEBSITEDESIGN ER VIGTIG

Dit webstedsdesign er vigtigt for en professionel hjemmeside, fordi dine kunder interesserer sig for design. Uanset om vi er bevidste eller ej, reagerer vi alle på det visuelle, og folk bliver naturligvis tiltrukket af godt design. Når det kommer til dit webstedsdesign, har undersøgelser igen og igen vist, at brugere hurtigt bedømmer din virksomhed baseret på det visuelle alene og ofte vil stoppe med at bruge dit websted, hvis det er dårligt designet.

 

Her er et par øjenåbnende fakta om, hvorfor hjemmesidedesign er vigtigt:

 

75 % af brugerne foretager vurderinger om en virksomheds troværdighed baseret på visuelt design alene.

 

Når du støder på et forældet webstedsdesign, hvad får det dig så til at tænke om virksomheden? Du kan tvivle på deres legitimitet, stille spørgsmålstegn ved deres produkter eller tjenester eller endda se på en konkurrents hjemmeside for et bedre svar. Uanset hvad viser undersøgelser, at vi bestemt bedømmer virksomheder baseret på udseendet af deres websteder.

 

94 % af brugernes første indtryk af sundhedswebsteder var designrelaterede

 

Førstehåndsindtryk er kraftfulde, og hvordan din hjemmeside ser ud kan skabe et godt indtryk eller drive besøgende væk. Mens denne undersøgelse fokuserede specifikt på design af sundhedswebsteder, gælder det samme for andre industrier.

 

Det tager kun besøgende 50 millisekunder at danne sig et første indtryk af dit websteds design

 

Apropos første indtryk, brugerne danner dem næsten øjeblikkeligt. Ifølge en undersøgelse fra Google tager det kun 50 millisekunder (det er 0,05 sekunder)! På det splitsekund har brugerne ikke mulighed for at læse dit websted eller klikke på noget. Det hurtige førstehåndsindtryk afhænger af det visuelle design.

 

38 % af folk vil stoppe med at engagere sig i dit websted, hvis dit indhold og dit layout er uattraktivt

 

Dårligt webdesign skader ikke kun din troværdighed, det kan også drive potentielle kunder væk. Folk foretrækker at se indhold på smukt designede websteder, og hvis dit indhold er uattraktivt, mister du sandsynligvis mere end ⅓ af dine besøgende.

 

HVAD VI MENER MED “GODT DESIGN”

Du har sikkert hørt sætningen, “skønhed er i beskuerens øje.”

 

Men selvom der helt sikkert er en vis personlig præference i, hvordan folk fortolker design, viser undersøgelser en masse sammenhæng i, hvordan vi opfatter design. Faktisk understøtter videnskab og psykologi ideen om, at vi er tiltrukket af smukke ting, og folk reagerer i sagens natur på godt design.

 

Alle designs bruger standardelementer som farve, form og størrelse. Et godt design anvender disse elementer for at skabe et ensartet visuelt sprog. Alle designs er forskellige fra branche til branche, f.eks skal en restaurant hjemmeside ikke have samme stil som en frisør hjemmeside.

 

Tænk på det som det engelske sprog. Vi kommunikerer ved at bruge ord, sætninger og tegnsætning med konsistente regler som stavning og grammatik. Selvfølgelig er nogle mennesker mere dygtige til at bruge dette sprog end andre, og som din folkeskolelærer sikkert har lært dig, er der en målbar forskel mellem “godt engelsk” og “dårligt engelsk.”

 

På samme måde er der noget som “godt design” og “dårligt design” til din hjemmeside. Selvom vi måske ikke alle er lige dygtige til at kommunikere visuelt, er webdesignere uddannet til at tale på det sprog. Derfor er det vigtigt at investere i et professionelt, veldesignet hjemmesidedesign, der kommunikerer effektivt med dine kunder og kundeemner.