Sov bedre for at arbejde bedre

Vi ved alle, at når vi er trætte, bliver vi mere ukoncentrerede og har sværere ved at tage os sammen til de vigtige ting i dagligdagen. Efter en god nats søvn er vi friske og veloplagte til at gøres vores bedste på arbejdet og derhjemme. Hvis du sover dårligt, har det en effekt på alle aspekter af dit liv og kan også påvirke dit arbejde i en negativ retning.

Gode råd

Med nogle simple trin kan du få en bedre søvn og vågne mere frisk og udhvilet. Se flere råd til en bedre søvn her. Som det første skal du slappe af før sengetid. Hvis du lige har motioneret eller været meget opmærksom, skal kroppen bruge lang tid på at slappe af, så før sengetid kan det være en god idé med et varmt bad eller at læse en bog. Det er også bedst at undgå skærme lige før sengetid.

Planlægning

Det kan være svært at planlægge sin søvn, hvis der er travlt i hverdagen, eller hvis du har børn. Forskellige mennesker har du brug for forskellige mængder søvn, og det er vigtigt, at du får omkring de 8 timer din krop skal bruge. Ved at gå i seng og stå op på samme tid hver dag får din krop en rutine og kan selv koordinere, hvornår det er sengetid, og den skal slappe af. Hvis du går i seng på forskellige tidspunkter hver dag, er det sværere for kroppen at finde ud af, hvornår den skal slappe af. Hvis du sover på alle tider af døgnet, kan det dog være en hjælp med en sovemaske. Her kan du se sovemasker fra super sover. Det kan hjælpe dig med at lukke lys og andre forstyrrelser ude, så du kan fokusere på en god søvn.