3 gode råd til når du skal investere i aktier

Rigtigt mange mennesker køber aktier i forskellige virksomheder, i håbet om at tjene penge på dem på sigt. Desværre er der også mange mennesker, der i det håb, taber deres penge igen. Derfor er det vigtigt, at man ved hvad man laver, og investerer ud fra nogle principper. Det slår til enhver tid, at man blot går med sin egen mavefornemmelse, og køber aktier som vinden blæser.

Spred dine investeringer

Det er vigtigt, at man investerer i forskellige aktier. Det er meget sjældent at det sker, og man skal enten være enormt dygtig, eller enormt heldig, hvis man vinder stort på en enkelt investering.

Af den grund er det en god idé at sprede sine investeringer mest muligt, så man investerer i forskellige typer af virksomheder. På den måde sikrer du dig imod at miste det hele, hvis nu aktien falder.

Du sikrer dig samtidig imod at investere i to konkurrerende virksomheder. Det kan nemlig være farligt ift. at sikre det størst mulige afkast, i og med den ene kan udkonkurrere den anden, på deres marked. Det vil så få den ene aktie til at falde, og du har ikke tjent nogen penge.

Et konkret eksempel kunne være at investere i Sundial Growers aktien. Sundial Growers er en cannabis virksomhed fra Canada, så hvis man vil have mest muligt ud af sine investeringer, bør man finde et andet marked end cannabismarkedet at investere i.

Invester kun penge du kan undvære

Det er så simpelt, at man næsten burde tage det som en selvfølge. Alligevel er der mange, der taber store summer penge, de ikke har råd til.

Inden man investerer i en aktie, som fx Sundial Growers aktien, er det vigtigt at gøre op med sig selv, hvor mange penge man kan undvære. Og der er især to ting, som du skal tage med i dine overvejelse.

For det første skal du gøre op med dig selv, om du har råd til at miste pengene. Der vil altid være en risiko, bundet op på at investere. Ligegyldig hvor god en aktie du har fundet, vil risikoen altid være der.

For det andet skal man huske, at selv hvis aktien er god, går der nok et par år, før afkastet er stort nok til at trække pengene ud.

Tænk derfor altid ind, at de

du skal have penge nok til andre ting.

Tag dig tid til at sætte dig ind i markedet

Igen skulle det gerne give sig selv. Inden man investerer, er der flere faktorer, man bør have in mente.

Hvis vi igen tager udgangspunkt i Sundial Growers aktien eksempel. Her bør man, blandt andet, sætte sig ind i konkurrencen og selvfølgelig virksomheden, som man vil investere i før man tager en beslutning.