En vigtig funktion

Mange har nok aldrig hørt om en hydraulik, selvom den på mange måder er en vigtig funktion for køretøjer. Når man taler om en hydraulik, taler man oftest om store kraner, hejse og andet løftegrej. En hydraulik findes dog også i noget så almindeligt som en personbil. Her findes den i bilens bremsesystem, hvor den hjælper til at styre det store pres i cylinderne, så bilen kan bevæge sig. Det fungerer lidt på samme måde, som det gør i et stort løftegrej. En hydraulik er nemlig den genstand, der kan få et løftegrej til at hæve, sænke, løfte og dreje sig i mange vinkler. Det gør den grundet trykvæske, som findes i cylinderne på hydraulikløsningen. Det gør også, at hvis den er i stykker, kan løftegrejet ikke fungere ordentligt, hvilket kan være farligt. Det er derfor vigtigt, at man er opmærksom på hydraulikken, når man betjener alle former for løftegrej, herunder lifte, kraner og lastbiler med tippelad.

Udskiftning af hydraulik

Er du så uheldig, at en hydraulik på noget af dit løftegrej er blevet ødelagt eller beskadiget, er der hjælp at hente. Hos Kolding Lastvognsventer, bedre kendt som KLC, er hjælpen altid let tilgængeligt. Det er den, da de altid vil sikre sig, at hjælpen når ud på det rette tidspunkt. Det betyder også, at det autoriserede serviceværksted har åbent alle døgnets 24 timer. I transportbranchen er man ikke underlagt døgnrytmer, hvilket gør, at man kan arbejde på alle givne tidspunkter. Problemerne kan derfor i høj grad også opstå, når solen er gået ned, og nattetimerne har meldt deres ankomst. Står du med et akut problem, kan du derfor med fordel kontakte KLC. Det gælder både, om du skal have udskiftet en hydraulik eller have foretaget andre reparationer på dit køre- eller løftegrej. På den måde er du ikke begrænset, da hjælpen altid er nær.

Eftersyn

Efter udskiftning af en hydraulik, er der nogle ting, man skal være opmærksom på. Dette gælder specielt, hvis man driver sin egen virksom og gerne vil undgå store bøder. Arbejdstilsynet har bestemt ved lov, at løftegrej skal til eftersyn og blive godkendt for igen at måtte blive benyttet. Dette er gjort for at beskytte medarbejdere i transport- og byggebranchen. Har du fået udskiftet en hydraulik eller lavet andre former for service hos KLC, vil du årligt modtage en indkaldelse til eftersyn. Hos KLC er man nemlig godkendt og certificeret til at kunne udføre disse eftersyn. Det sker i overensstemmelse med arbejdstilsynets bekendtgørelse nr. 1109 og arbejdsmiljølovens §45. Du kan derfor drage store fordele ved at vælge KLC som din samarbejdspartner, da de ikke kun kan ordne forskellige problemer på dine maskiner og løftegrej, men også kan sikrer, at det sker i overensstemmelse med lovgivningen på området.