Kørekort med automatgear – Sådan får du det

I denne artikel vil vi komme ind på, hvordan du får kørekort med automatgear. Det er en fordel for mange at køre i bil med automatgear, og det kan være en rigtig god idé at tage kørekort til det. Hvis du er usikker på, om dette er noget for dig, så læs med her!

Skal man have et specielt kørekort til automatgear?

Hvis du vil køre bil med automatgear, skal du faktisk ikke have et specielt kørekort til det. Et ganske almindeligt kørekort til bil (B kørekort) skelner ikke mellem, om du har taget kørekort med automatgear eller manuelt gear. Ved du allerede inden, du skal tage dit kørekort, at du hovedsageligt kommer til at køre bil med automatgear, kan det dog være en god idé at tage kørekort til automatgear, da det er det mest relevante for dig.

Ikke mange køreskoler tilbyder kurser i automatgear

Det kan dog være svært at finde en køreskole, hvor det er muligt at tage kørekort til automatgear. De fleste køreskoler tilbyder kun kørekort til manuelt gear, og det er faktisk kun i nogle enkelte byer, at det er muligt at finde køreskoler, der udbyder kurser for automatgear. Her vil du lære betydningen af D, R, P og N i stedet for, hvordan man finder koblingspunktet.

Det er altid en fordel at kunne begge dele

Det kræver dog ikke et kursus for at køre bil med automatgear. Du kan sagtens tage dit normale kørekort til bil (B kørekort) og så køre i en bil med automatgear bagefter. Hvis du kender nogen, der kører bil med automatgear, kan det være en god idé at spørge dem, om de vil lære dig at køre i bil med automatgear. Det er ikke svært at komme til at køre i en bil med automatgear, og det er ofte en fordel at kunne køre både med manuelt gear og automatgear.