Man kan sagtens spare penge samtidig med at man er bæredygtig

Der er meget fokus på den bæredygtige livsstil, og der er måske nogen, der ikke rigtig kan overskue det grønne liv, hvis det også betyder, at man skal bruge mange flere penge på at vælge de rigtige mærker. Men faktisk er det sådan, at en grøn livsstil ikke nødvendigvis behøver at være dyr – faktisk kan det være meget billigere at leve bæredygtigt end ikke at gøre det. Hvis du er nysgerrig på, hvordan det lige hænger sammen så se med lige her.

Udforsk en verden af genbrug

Rigtig mange mennesker er vant til at bruge mange penge på tøj og ting til hjemmet. Men faktisk behøver disse ting ikke at være så dyre, hvis man bare vælger at købe størstedelen af det som brugt. Der er både genbrugsbutikker, man kan tjekke ud, og så er der også mange, der sælger tøj og ting på nettet. Derfor kan du altså formindske dit forbrug betydeligt, samtidig med at du også sparer en masse penge – genbrug er nemlig billigere og mere bæredygtigt end at købe fra nyt.

Hop på cyklen eller brug benene

Noget af det, som også er kendt for at udlede en del CO2, er bilen – og at køre i bil rundt til al er faktisk også en af de transportløsninger, som er dyrest – så her kan man sagtens gøre noget. Hvis du har muligheden for det, kan du altså blive bedre til at hoppe på cyklen, gå eller tage offentlig transport, når du skal noget. Særligt cyklen er populær at hoppe på, hvis man er i en nogenlunde afstand fra det sted, man skal hen til. Her kan man altid overveje elcykler, hvis man gerne vil være sikker på, at man vælger cyklen fremfor bilen eller offentlig transport.

Drop kød i maden

Et sidste bud på noget, der både er bæredygtigt og billigt, handler om kosten. Det er nemlig alment kendt, at man skal spise mindre kød, hvis man gerne vil hoppe med på den bæredygtige vogn, og det er faktisk også noget, der kan komme dig økonomisk til gavn. Kød kan nemlig godt være ret dyrt, og hvis man eksempelvis erstatter det med aubergine, der er tilberedt på en lækker måde eller noget i den stil, så er det ofte en billigere løsning. Så når man bare lige kender de gode, kødfrie retter, så behøver det slet ikke at være så dyrt at spise grønnere.