Sådan får du renset et stoppet afløb

Oplever du problemer med et stoppet afløb, hvad enten der er tale om afløbet fra køkkenvasken, gulvafløbet på toilettet, eller andre former for stoppede afløb, så giver vi dig her i artiklen en række gode råd til hvordan du får renset et stoppet afløb, og hvordan du skaffer professionel hjælp til rensning hvis problemet ikke er til at løse på egen hånd.

 

Sørg for at vedligeholde dine afløb

De fleste tilstopninger af afløb kan nemt undgås hvis man sørger for en regelmæssig vedligeholdelse. Vedligeholdelsen kan gøres ganske simpelt, ved blot at hælde og skylle nogle liter kogende vand igennem sine afløb. På den måde sørger man for at få opløst ophobet slam og fedt, som mange gange med tiden bliver årsagen til tilstopninger. Det anbefales at man hælder kogende vand i sine afløb én gang om ugen, men som minimum et par gange om måneden.

 

Undgå skadelige materialer i dine afløb

Et andet godt råd er at være opmærksom på hvilke materialer med smider ud, hælder i, eller skyller ud gennem sine afløb. Især bør materialer som vådservietter, vatpinde, hygiejnebind og lignende for alt i verden undgås, men også skadelige kemikalier, såsom visse former for makeup og beauty produkter, da man ellers risikerer skader på sine rørnet, som både kan medføre skader der er meget værre end simple tilstopninger.

 

Sådan renser du dit afløb

Er dit afløb stoppet til er det første du bør gøre, at forsøge at hælde et par liter kogende vand igennem afløbet. Afhjælper det ikke problemet kan du forsøge med en svupper, og se om du kan få hul igennem. Husk at sørg for at svupperen lukker helt tæt om afløbet, så du er sikker på at få den fulde effekt. Løser det heller ikke problemet kan du prøve at tjekke vandlåsen, og få den tømt hvis den er årsag til tilstopningen, samt prøve at komme så dybt ned i afløbet for at rense som muligt.

 

Behov for professionel kloakservice?

Kan du ikke selv få løst dit problem med tilstoppede afløb, og har du forsøgt ovenstående tiltag, så kunne det tyde på at der er behov for at få professionel hjælp til kloakservice, da tilstopningen med stor sandsynlighed vil sidde længere nede i afløbet og kloakken. Med et professionel kloakfirma vil du få den ekspertise, erfaring, samt de redskaber der skal til, for at fjernet enhver tilstopning i dit kloaksystem. Med en tv-inspektion bliver det muligt at lokalisere tilstopningen, og med en slamsuger og andre redskaber, vil det være muligt at få tømt kloakken, og renset den fri for tilstopninger. For at finde et kloakfirma i nærheden af dit lokalområde, kan du foretage en simpel søgning på internettet efter stoppet afløb, efterfulgt af det lokalområde du bor i.