Sådan kan du teste din kommende app-løsnings forretningsmodel

I dag er mange personer som går rundt med drømme og tanker om at blive iværksætter. Mange nye digitale teknologier og enheder har gjort det attraktivt at forsøge sin lykke indenfor disse. Det kan være fristende at prøve kræfter og sin lykke indenfor disse teknologier i form af en app-løsning. Dog er der nogle faktorer som du bør tage højde for, inden du starter dit iværksætter eventyr.

Det starter med en idé

Er du en af dem, som du går rundt med en drøm om en kommerciel app-løsning, er der nogle overvejelser du bør tage dig. En af disse er at konkretisere din drøm fra ide til koncept. Dette sker typisk i form af en formulering af forretningsmodel som forklarer, hvad din app-løsning går ud på, fungerer og hvordan den skal tjene penge.

Ikke en app er nødvendigvis ens, hvorfor der kan være mange forskellige former og typer for apps, særligt når det kommer til teknisk opsætning. Der findes her flere forskellige måder, hvorpå din app kan omsætte penge.

Følgende er nogle eksempler på dette:

  • Freemium model
  • In-app køb
  • Køb af in-app udvidelser
  • Forskellige typer af reklamer
  • Køb af app

Test dit koncept

Næste skridt i processen er at teste dit koncept i forhold til økonomisk interesse og brug. Dette indebærer at interviewe de kundesegmenter, som du ønsker, skal blive brugere af dit produkt. Dette kan være meget strategisk, når det kommer til at få kendskab af brugeradfærden hos dit første potentielle kundesegment. Ligeledes kan det bekræfte, om der overhovedet er behov for din kommende app-løsning, eller om denne skal modificeres.

En måde hvorpå du kan teste dine produkt antagelser og hypoteser, er gennem en prototype løsning. Med dette menes der ikke et alfa eller beta version af din app-løsning, men derimod en MVP (Minimum viable product). Dette kan indebære et billede, video eller skitse af, hvordan din app-løsning vil fungere og lignende. Herunder kan det også være en meget simpel version af din app.

Næste skridt i rejsen

Når du har indsamlet nok viden og data, herunder fået de nødvendige indsigter, er det tid til at sætte gang i produktionen af din løsning. Har du ikke selv de nødvendige tekniske kompetencer eller erfaring, kan det anbefales, at du finder et professionelt softwarehus, som kan hjælpe dig med app udvikling.

Ved at hente hjælp fra en professionel udviklingspartner, kan du være sikker på, at du ikke begår kritiske tekniske fejl som hurtigt kan give konsekvenser for din app. Det kan anbefales, at du undersøger markedet for forskellige samarbejdspartnere, da hvert softwarehus har sine løsninger og sine egne måder at udvikle på. Ved at lave forarbejde kan du også øge dine chancer, for at finde den løsning som netop passer dig bedst.