Køleanlæg til private og erhverv

Står du og mangler et køleanlæg? Uanset om du har behov for et smart køleanlæg til privaten eller dit erhverv, så finder du de bedste kvalitetsindeklimaløsninger hos Celcius Nordic. Her kan du også finde aircondition, frostrum, frysere, varmepumper og meget mere.

Hvordan fungerer køleanlæg?

Et køleanlæg er et anlæg, der fjerner varmen fra et rum ved at udsende enten en strøm af luft eller væske, som har en lavere temperatur. Måden køleanlægget nedkøler på er ved at flytte varme fra et sted til et andet. For eksempel ved at fjerne alt varmen fra et fryserum og puste det ud på den anden side. Alle køleanlæg har derfor en kold og en varm side, og kan indstilles alt afhængig af, hvilken temperatur du ønsker i det isolerede rum.

Et køleanlæg laver altså en kunstig nedkøling af et isoleret rum. Dette kan være alt fra nedkøling af et stort selskabslokale, en bil, et kølerum eller en frostcontainer.

Køleanlæg i privaten

Hver gang du sætter dig ind i en bil på en varm sommerdag og tænder for aircondition for at nyde af den gode kølige luft, så er det faktisk et lille køleanlæg du tænder for. Den kolde luft kommer ind i bilen, og den varme luft fjernes og udskilles uden for bilen.

Det samme gælder airconditionanlæg som bruges til at temperaturregulere i et rum. Hvis du synes sommerhuset har det med at blive lidt for varmt til sommer, så kan et airconditionanlæg være en fantastisk investering.

Køleanlæg til den industrielle verden

I fødevareindustrien bruges industrielle køleanlæg flittigt til de store køle og frostlagrer. Store supermarkedskæder opbevarer deres varer på lagrer, hvor frostvarer holdes friske i store nedkølede rum. Til nedkøling af disse rum benyttes ekstra kraftige kølesystemer, som kan nedkøle store isolerede rum.

Du finder også køleanlæg i medicinbranchen i de rum, hvor medicin og kemi skal holdes under en vis temperatur. Køleanlæg benyttes til rigtig mange forskellige industrielle processer, derfor kommer de i mange størrelser og med mange alsidige funktioner og kraftig ydeevne.

Transport med køleanlæg

Køleanlæg er ikke kun til at have i bygninger eller på arbejdspladser. Der er også smarte kølesystemer designet til transport. Et køleanlæg til transport er nødvendig så eventuelle temperaturregulerede varer holdes nedkølet hele transporten igennem.

Køleanlæg til transport er ofte mindre og praktisk designet til at passe til lastbiler, toge, skibe eller busser, der har behov for at nedkøle isolerede rum som for eksempel en frostcontainer.