Lav et godt firmaarrangement – skab trivsel

At trives i sin hverdag og i erhvervslivet er vigtigt. Arbejdet er en stor del af de flestes hverdag, og det kan være af afgørende betydning, at du begår dig på en arbejdsplads, hvor størstedelen trives. Hvordan sørger du så for at skabe en arbejdsplads, der fremmer trivslen?

Kollegaer og teambuilding øvelser

Kollegaerne er den del af arbejdspladsen, du som enkeltperson typisk er tættest på. De er en fast del af hverdagen, og alt efter hvilken arbejdsstilling, du befinder dig i, kan de udgøre en stor del af dit arbejdsmiljø. Således er de en ret afgørende spillebrik i arbejdspladsens overordnet trivsel. En god engageret arbejdsplads sørger for at fremme samhørigheden mellem kollegaerne, så samarbejdet indbyrdes bliver tæt og effektivt. Du kan også selv, som kollega, tage initiativ til at fremme forholdet mellem dig og dine kollegaer. Teambuilding er måde, du kan fremme forholdet mellem et team på en arbejdsplads. Teambuildingøvelser findes i mange former og farver og kan være en sjov, udfordrende, hyggelig måde at komme hinanden lidt nærmere på. Der findes mange forskellige slags teambuildingsarrangementer, både indendørs og udendørs, hvor du som arbejdsplads kan få lov til at rykke med grænserne og skabe tætte relationer på tværs af kollegaer. Du kan finde mange forskellige teambuilding øvelser her. Det er effektivt, sjovt og lærerigt. Og så fremmer det trivslen.

Et godt lederskab

En anden afgørende rolle i arbejdspladsens indeklima er lederen. Lederen kan spille en stor rolle i kollegaernes individuelle trivsel. Det er oftest lederen, der sætter den overordnet tone for arbejdspladsen, derfor har et godt lederskab en stor betydning for den overordnet trivsel. Men hvad der i dag anses for at være en god leder, har nok ændret sig fra fortidens lettere firkantet idé om en stærk, streng ledertype. En god leder i vores moderne samfund kan i stedet beskrives som en modig leder. Det er en leder, der tør at tage chancer. Der tør stole på sin arbejdsplads og tør være åben overfor sine medarbejdere – om det gælder presserende deadlines eller nye teambuilding-øvelser. En modig leder, der kan være åben og støttende, men også retfærdig og ærlig, når det gælder alvorlige sager. For eksempel en leder, der ikke er bange for at spørge om hjælp fra sit team, når det er nødvendigt. Sidst men ikke mindst, en leder, der ser værdien i at afholde gode firmaarrangementer for sit team, der fremmer arbejdspladsens trivsel.

Der er mange karakteristika, der kan udgøre en god leder. Hvis du vil læse mere om moderne, modige ledere og deres samarbejdsøvelse, kan du læse artiklen her.