Venner med teknologien

Teknologi er en naturlig del af vores hverdag. Den har infiltreret vores liv i en sådan grad, at det er vanskeligt at forestille sig et liv uden. Nogle har måske stillet sig selv spørgsmålet omkring, hvad man ville gøre, hvis internettet og strømmen forsvandt i morgen. Men sådan et spørgsmål stilles næsten kun, fordi det virker usandsynligt og urealistisk at skulle forholde os til. Hvad ville vi miste uden adgang til strøm? Der ville ikke være noget lys, mad ville ikke kunne tilberedes og vores almindelige kontakt med mennesker vil pludselig være indskrænket. De færreste har formentlig tænkt over, hvordan sådan en tilværelse egentlig ville være.

Det ville også være mærkværdigt med et sådan skift. Men ikke desto mindre har tanken strejfet mange. Måske det for nogle er skræmmende at tænke på. For andre måske befriende. Men uanset bør tanken om, at vi kan miste det, vel ikke begrænse os i at bruge det nu? For lige nu har vi jo netop adgang til at dette. Og det vil da være fjollet ikke at benytte det. Den meste teknologi er med til at gøre vores hverdag nemmere.

Venner med teknologien

De fleste under 50 år er vant til at navigere i en hverdag med teknologi. Alle under 20 år kan formentlig ikke forestille sig en verden uden. Vi er blevet venner med teknologien og nyder godt af den. Det begyndte måske som en effektivisering og industrialisering. Men i dag er der meget mere i det end det. Teknologi er blevet vejen til velvære og god livskvalitet. Teknologien har givet os mulighed for at nyde ydelser, som tidligere hen krævede menneskelig kontakt. Et eksempel herpå er en massagestol. En massagestol er teknologisk udviklet og fås i alle størrelser, former og farver. Dens eneste formål er at give nydelse. Tidligere ville massage skulle gives menneske til menneske. I dag kan man købe en massagestol og få mindst lige så meget ud af det, som hvis man lå på briksen.

Massagestol og teknologi

En massagestol er fuld af teknologi. Der er forskellige modeller, som har forskellige formål. Hver enkelt massagestol er lavet med teknologi, som gør den i stand til at udføre netop den opgave, den er indstillet til. Ikke mange af os forstår, hvordan teknologien hænger sammen, mene r i stedet tilfredse med, at vi kan trykke på en knap, og så går vores massagestol i gang. Vi er efterhånden så fortrolige med teknologi, at vi accepterer, at det ikke giver mening for os. Så længe vores massagestol makker ret, når vi trykker tænd og tilføj varme, er vi glade og tilfredse. Men dette liv er ikke en selvfølge. Vi må være taknemmelige for teknologien, og det den bringer med sig af muligheder.